Hoe wordt een order gepickt?

Een order kan door het orderpickproces wanneer het orderpickproces aan is gezet in Organisatie instellingen Verkoop > Orders > Zet 'Gereed voor picken' > Doorgaan

Vervolgens gaat u naar: CuBus > Magazijn > Orders > tabblad ‘Orderpick’ > selecteer een order.

1. (Wanneer u gebruik maat van magazijnen krijgt u nu de optie een magazijn te selecteren.)
  2. U ziet nu de order.
  3. U ziet een overzicht van de producten die in deze order staan.
  4. U kunt hier per product er voor kiezen de regel op ‘Compleet’, ‘Backorder’ of ‘Vervallen’ te zetten.
  5. Als u kiest voor één van deze opties wordt het product onder het desbetreffende item gezet.
  6. Wanneer alle producten gepicked zijn klikt u op ‘klaar met picken’ onder aan de pagina.

CuBus > Magazijn > Orders > tabblad ‘Picken gereed’ > selecteer een order.

1. U klikt op de knop ‘Nieuwe doos’.
  2. U ziet nu de volgende instellingen:
  3. Doosnummer: stel een doosnummer in.
  4. Gewicht (KG): Vul het gewicht in kilo’s van de doos in.
  5. Lengte (CM): Vul de lengte/diepte van de doos in.
  6. Breedte (CM): Vul de breedte van de doos in.
  7. Hoogte (CM): Vul de hoogte van de doos in.
  8. Doosregels: Klik op de knop ‘Toevoegen’.
  9. U ziet nu een lijst van alle producten die in deze orderregels staan.
  10. Selecteer één of meerdere regels door er op te klikken en vervolgens op de groene knop ‘Selecteer hele regel’ te klikken.
  11. U kunt er ook voor kiezen een gedeelte van de orderregel toe te voegen, klik in dit geval op de blauwe knop ‘Splits orderregel’.
  12. Waarde: Naar de waarde van de producten die u heeft toegevoegd, wordt hier de totaal waarde van de inhoud berekent.
  13. Omschrijving: eventueel kunt u hier een vrije omschrijving invoeren.
  14. Knop ‘Print dooslabel’: door op deze knop te klikken, wordt het dooslabel gedownload die u

vervolgens kan printen.

Als laatste klikt u op de knop ‘Opslaan’.

1. Magazijn > Orders > Verpakt > Verzenden > Selecteer zending > Verzonden
  2. Magazijn > Orders > Wachten op producten > Order picken (indien backorder)